Arjen niksit

Tuulen suhina mikrofonissa

Kun tuuli suhisee häiritsevästi mikrofoniin esim. pyöräillessä, lasketellessa moottoripyöräillessä tai veneillessä voi mikrofonin kiinnittää ”väärinpäin”, jolloin suhina ei enää häiritse. Tämä koskee ainakin Medelin BTE – korvantauslaitetta. Kokoa laite koukkua lukuun ottamatta normaalisti, mutta laita koukku toisinpäin reikiinsä paikalleen ja aseta korvaasi, jolloin mikrofoni suuntautuu taaksepäin ja näin tuulen suhinat eivät enää häiritse.

SI:n koristelu ja erilaisia korvakappaleita

Magneetin voi päällystää haluamallaan kankaalla esim. laittamalla kaksipuoleisella teipillä kankaan kiinni. Erilaisia ja erikoisia korvakappaleita löytyy hollanninkieliseltä sivustolta Lab Formaat (http://www.labformaat.nl/). Yksi mahdollisuus on ostaa kännyköiden takaosiin tarkoitettuja koristeteippauksia ja leikata niistä sopivan kokoisia paloja ja liimata niitä prosessoriin.

Implantti ei pysy päässä

Jos lapsesi on pieni ja irrottaa implantin usein, voit kokeilla esimerkiksi Hearinghenryltä (https://hearinghenry.com) tilattavaa pääpantaa.

Uiminen

Implantti on sähkölaite, joka tulee suojata uidessa. Sisäkorvaistutteisiin on olemassa vesisuojia, jotka ovat laitekohtaisia. Tämän lisäksi voi uidessa käyttää uimahattua, joka estää implantin putoamisen veteen. Esimerkki uimalakeista: http://www.nammuhats.com/special-needs/cochlear-implants-hats/