Linkkivinkit

LapCI ry:n Youtube-kanava

Kuuloavain.fi

Kirjavinkit

Rebuilt: How Becoming Part Computer Made Me More Human

Kirjailija: Michael Chorost
image
Michael Chorost menetti kuulonsa 30-vuotiaana. Kirjassaan “Rebuilt: How Becoming Part Computer Made Me More Human” hän kuvailee, miten hän sai kuulonsa takaisin sisäkorvaistutteen avulla. Voit lukea kirjan ensimmäisen kappaleen kirjailijan omilta sivuilta. Kirjan voi ostaa Amazonista tai Barnes&Nobelista.


APUA – Kuulovammainen oppilas luokassani! 

Kirjailija: Susanne Snellman, LapCI ry:n jäsen
Kuvittaja: Thomas Lindberg

image (1)

Jotta opettaja pystyisi opettamaan ja tukemaan kuulovammaista oppilasta, hän tarvitsee sekä tietoa että ymmärrystä kuulovammaan liittyvistä ongelmista. Kirjassa “Apua – kuulovammainen oppilas luokassani!” käsittellään perusasioita kuulovammaisuudesta, kuten kuulokojeita ja kuulokäyriä. Opettajille annetaan käytännön vinkkejä. Kirja saatavilla myös ruotsiksi. Kirjan voi ostaa Studio Lindbergiltä.


Choices in Deafness: A Parents’ Guide to Communication Options

Kirjailija: Sue Schwartz, Ph.D. (2007, 3. painos)

image (2)

Kirja kertoo erilaisista kuntoutuspoluista, joita kuulovammaisen lapsen vanhemmat voivat valita lapsensa puolesta. Kirjassa on käsitelty auditiivis-verbaali -menetelmä, kaksikielisyys (puhe ja viittomakieli), vinkkipuhe, oraalinen kuntoutuspolku sekä totaalikommunikaatio. Jokaisesta menetelmästä on esillä myös tapauskertomuksia. Myös sisäkorvaistutetta on käsitelty kirjassa. Kirjan voi ostaa täältä.


Lapsi kuulolla. (2005)

Paula Määttä, Eeva Lehto, Marja Hasan, Ritva Parkas (toim.).

image (3)

Helppolukuinen opas, joka soveltuu esimerkiksi kuulovammaisten lasten lähiverkostolle. Kirjan sisältöaiheita ovat mm. esteetön kuunteluympäristö, kuuleminen vuorovaikutus- ja oppimisprosessina, kuulovammaisen lapsen varhaiskuntoutuksen polku, ym. Kirjan voi ostaa osoitteesta www.cdon.com.


 Viiton – olen olemassa (2017)

Juhana Salonen

Kirjassa tarkastellaan kuuron nuoren identiteettikriisiä ja siitä selviytymistä. Kirja on väkevä kuvaus identiteettinsä kanssa kamppailevan kuuron nuoren kasvusta kulttuuristaan ylpeäksi, viittomakieliseksi aikuiseksi. Ohjeet kirjan tilaamiseen löytyvät sen kotisivuilta: https://juhanasalonen.jimdo.com