CIsu-pajanen – vertaistukea lähellä

LapCI ry:n STEA-rahoitteisen CIsu-paja -hankkeen päätavoite on voimauttaa SI-lapsia ja heidän perheitään niissä tiedoissa, taidoissa ja tilanteissa, joissa lapset jäävät kuulonsa takia altavastaajan asemaan verrattuna ikätovereihinsa. Näitä ovat esimerkiksi musiikki, kielet, aistit sekä itseilmaisu.

Oikeastaan kaikki vertaistukitapahtumat, mitä LapCI ry järjestää, on CIsu-pajoja: kerhot, musaleirit, kesäpäivät, pikkujoulut, pienten SI-lasten perheviikonloput. Noin 15 tapahtumaa vuodessa. Näitä tapahtumia koordinoidaan pääosin LapCI ry:n toimistolta käsin. Osa tapahtumista toteutetaan yhteistyössä naapurijärjestöjen kanssa.

CIsu-pajanen on ilmainen

LapCI ry haluaa tarjota resursseja myös paikallisempiin, matalan kynnyksen kokoontumisiin. Näitä yhden illan tapahtumia kutsumme nimellä CIsu-pajanen. Tällaisia pikkupajasia voidaan toteutta missä päin Suomea tahansa. Sellaisen voi järjestää kuka tahansa sisäkorvaistutelapsen äiti tai isä tai muu, joka haluaa kutsua vertaistukitapahtuman kokoon. Toimistolta löytyy tähän apua aina.unnamed

Esimerkiksi Jyväskylässä kaksi äitiä ovat järjestäneet koko perheen puuhapäiviä jo muutamaan kertaan. Juttuun kuuluu, että järjestäjät katsovat sopivan paikan ja ajan. Budjetti sovitaan ja LapCI ry:n projektikoordinaattori askartelee mainoksen. LapCI ry:n toimistolta käsin jaetaan mainosta sekä sähköpostitse että sosiaalisen median kautta, jotta mahdollisimman moni kohderyhmään kuuluva löytäisi paikalle. Ajatus on, että nämä CIsu-pajaset ovat aina osallistujille ilmaisia.

Kun tapahtuma on, kirjataan osallistujat muistiin. Osallistujalista ja mahdolliset kertyneet kuitit lähetetään LapCI ry:n toimistolle, josta saa rahat takaisin. Melkoisen helppoa vai mitä!

Järjestä CIsu-pajanen
 • Mieti millaista vertaistukea paikkakunnallasi kaivataan.
 • Voit kerätä jo alustavan porukan ja valita tapaamiselle ajan ja paikan.
 • LapCI ry:n toimisto auttaa mainostamisessa ja huolehtii kulujen korvaamisesta.
 • Ota yhteyttä:
  Jonna Virtanen
  projektikoordinaattori
  Puh. 045 8590 888
  jonna.virtanen@lapci.fi
CIsu-pajanen – vertaistukea lähellä
Merkitty:    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.