LapCI ry on tehnyt tuloksellista työtä sisäkorvaistutteen saaneiden lasten ja heidän perheidensä hyvinvoinnin eteen jo 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi voimme ylpeinä ja iloisina kertoa, että STEA on vahvistanut avustuspäätöksen, ja pääsemme aloittamaan uuden kolmivuotisen hankkeen CIsu-musan, jossa on tarkoitus kehittää puhemusiikkileikkikoulutoimintaa 0-6-vuotiaille kuulovammaisille lapsille kuulon ja kielen tueksi vuosina 2019-2021. Hankkeen toimintaa tullaan toteuttamaan Helsingin lisäksi Keski- ja Pohjois-Suomessa, ja sen lisäksi myös verkossa etämusiikkileikkikoulutoimintana. Olemme erittäin iloisia siitä, että pääsemme kehittämään täysin uutta toimintaa, joka samalla mahdollistaa osallistumisen toimintaamme myös syrjäseuduilta.

CIsu-musan toiminnan tavoitteet ovat:

  1. Musiikin saaminen osaksi kuulovammaisten lasten perheiden arkea varhaislapsuudesta asti (jo ennen implantointia/kuulolaitteen saamista) ja musiikin kielenkehitystä tukevien hyötyjen ulottaminen kuulovammaisten lasten perheisiin.
  2. Mukula- puhemuskaritoiminnan edelleen kehittäminen sekä etämusiikkileikkikoulutoiminnan kokeileminen ja kehittäminen alueellisen tasa-arvon mahdollistamiseksi.
  3. Vertaistuen ja ystävyyksien syntyminen puhemuskaritoiminnan oheistuotteena, ja näiden kautta vanhemmuuden, itsetunnon ja vammaisuuden hyväksymisen parantaminen.

Hankkeessa on yhteistyökumppaneina mm. Helsingin yliopisto, Lindforsin säätiö, Metropolian AMK, , Resonaari/Helsinkimissio ja Aatu Mällinen.

Hanke alkaa kevään aikana ja varsinaiset musiikkileikkikoulut käynnistyvät viimeistään syksyllä. Parhaillaan yhdistyksellä on projektikoordinaattorin rekry-käynnissä.

CIsu-musa -hanke alkaa
Merkitty:                    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.